MDT Cultuur & Kunst

Voor het project MDT Cultuur & Kunst treden jongeren in gesprek met de oudere generatie. Zij delen hun levensverhalen, die de jongeren vervolgens omzetten in een prachtige film. Hierdoor leren ze niet alleen veel over de tijd van vroeger maar ook hoe je een film bedenkt, opneemt en monteert tot een geweldig eindresultaat.

MDT Cultuur & Kunst

MDT Cultuur & Kunst maakt deel uit van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Sinds 2018 worden door heel het land MDT projecten door en voor jongeren georganiseerd. De MDT is een initiatief van het Ministerie van VWS. Tijdens de MDT ontdekken jongeren welke talenten ze hebben, ze ontmoeten nieuwe mensen en ze doen iets voor een ander.

Het project

Fablefactory ontwikkelde samen met HUMINT SOLUTIONS & TINO Educare een uniek project voor jongeren om te leren waar ze de juiste informatie kunnen vinden en hoe ze antwoorden kunnen verkrijgen die ze helpen om de juiste beslissingen te nemen.  

Tijdens dit project oefenen de jongeren door in gesprek te gaan met oudere mensen (buiten hun gebruikelijke kring). Ze krijgen tips en trucs aangeboden om de gesprekken te voeren en kiezen vervolgens een verhaal dat ze willen verfilmen. Hiervoor volgen ze workshops van professionals uit de showbizz en kiezen ze een eigen kunstvorm, zoals een muziekvideo, filmscene of cabaret. Er is voor iedereen een rol weggelegd. Voor de schermen of erachter. Het eindresultaat wordt gepresenteerd bij het MDT Cultuur & Kunst Filmfestival! 

Iets doen voor een ander

Meedoen aan MDT Cultuur & Kunst is niet alleen leuk voor de jongeren, maar ook voor de vertellers. Dit zijn veelal 60-plussers, met allerlei achtergronden: van kunstenaar tot oud-burgemeester. Door de verhalen (die de deelnemers verzamelen in Deel 1 en presenteren in Deel 2), komen herinneringen weer tot leven. Niet voor niets doen er al meer dan 150 vertellers mee uit heel Nederland! 

Wil je meer informatie over MDT Cultuur en Kunst?

"Wist je dat je elke dag ongeveer 35.000 keuzes maakt? Gelukkig zijn niet al deze keuzes levensbepalend, maar sommige kunnen dat wel zijn.”

Afgeronde maatschappelijke projecten

OLDSCHOOL-KID MEN PORTRAIT

De eerste skill is het verzamelen van informatie die niet voor de...

RockFrogs-verkikkerd-op-gezond

Door ongezonde voeding en te weinig beweging hebben steeds meer kinderen overgewicht...

THEATER-DOOF-STAGE-3
Fablefactory heeft in 2018 de uitkomsten van een onderzoek gebruikt om een...