We maken voorstellingen over maatschappelijke thema’s met verhalen die mensen raken!

Old-School Zeeland

Bij Old-School Zeeland krijgen Zeeuwse jongeren de kans om twee life skills te oefenen waar ze hun hele carrière profijt van hebben: leren van mensen waar je het niet van verwacht en een verhaal presenteren d.m.v. film. Allebei die skills dragen bij aan hun toekomststappen, of dit nu een opleiding, baan of passie is.

mdt-old-school

Bij de Old-School leren deelnemers van professionals life skills die ze helpen om hun talenten te ontdekken en te weten wat ze willen. De eerste skill is het verzamelen van informatie die niet voor de hand ligt, waardoor je betere keuzes kunt maken. Jongeren moeten allerlei belangrijke keuzes maken voor hun toekomst. Ze oefenen deze skill door in gesprek te gaan met ouderen, aan de hand van de zogenaamde TINO methode, ontwikkeld door HUMINT Solutions.

Met Fablefactory werken ze daarna aan hun presentatie-skills door het maken van een videoproductie op basis van de gevonden verhalen. Naast de groei van de deelnemers, is het programma ook waardevol voor de ouderen. Want door het speurwerk en de creativiteit van de jongeren komen de verhalen van de ouderen weer tot leven!

Voorstellingen ter cultuurpromotie

Fablefactory ontwikkelt dans- en muziekvoorstellingen om kunst onder de aandacht te brengen bij kinderen van 4 tot 12 jaar. Wat zo bijzonder is aan deze opzet is dat de voorstellingen niet plaats zullen vinden in een regulier theater voor kunstliefhebber maar in diverse winkelcentra waar we alle kinderen trakteren op een voorstelling over kunst ongeacht of ze ooit al bewust in aanraking zijn gekomen met kunst.

Het project heeft als doelstelling om kinderen kunst te laten beleven, ze aan te sporen zelf kunst te maken en de fantasie de vrije loop te laten zodat de vaardigheden creatief denken, samenwerken en sociaal- en culturele vaardigheden gestimuleerd worden. Dit alles met als subdoel de jeugd warm te laten lopen voor kunst zodat er in de toekomst meer kunstliefhebbers zijn.

Theaterprojecten voor kwetsbare doelgroepen

Fablefactory is gedurende de afgelopen jaren artistiek en organisatorisch betrokken geweest bij verscheidene theaterprojecten die specifieke gericht waren op doven en slechthorenden.

NEEM CONTACT OP

Stuur ons gerust een berichtje met je vragen. Wij helpen je graag!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt