griezelbus-theater800x500

Griezelbus theater

1. Griezelbus-vertellingen door Onnoval

In de Griezelbus worden griezelverhalen verteld door schrijver Onnoval. Binnen in de bus is het donker. Toch kun je enkele voorwerpen zien, zoals bijvoorbeeld een strop, kattengras, een stoel en een taart. Elk voorwerp heeft een eigen verhaal. De kinderen in de bus mogen gezamenlijk beslissen over welk voorwerp een verhaal wordt verteld. Eén van de passagiers heeft een akelig geheim. Durf jij in te stappen?
Chauffeur Beentjes helpt de kinderen instappen. Onnoval vertelt verhalen uit het boek Griezelbus 1.
Binnen 3 uur speelt Onnoval diverse sets. Er kan aangegeven worden hoe lang de vertellingen dienen te duren. Indien er veel kinderen zijn kan er slechts 1 verhaal worden verteld, zijn er minder kinderen, dan mogen ze bijvoorbeeld 5 verhalen na elkaar horen. Er is interactie met het publiek.

2. Griezelbus-vertellingen met scènes door diverse karakters uit De Griezelbus 1.

In de Griezelbus worden griezelverhalen verteld en gespeeld door karakters als schrijver Onnoval, tante Dora en Mevrouw van Toen. Binnen in de bus is het donker. Toch kun je enkele voorwerpen zien, zoals bijvoorbeeld een strop, kattengras, een stoel en een taart. Elk voorwerp heeft een eigen verhaal. De kinderen in de bus mogen gezamenlijk beslissen welk verhaal echt tot leven komt. Eén van de passagiers heeft een akelig geheim. Durf jij in te stappen?
Chauffeur Beentjes helpt de kinderen instappen. Onnoval brengt samen met zijn griezelige assistente verhalen tot leven. Zowel Onnoval en de assistente transformeren in diverse Griezelbus-personages uit het boek Griezelbus 1 en spelen scènes uit hetzelfde boek.
Binnen 3 uur spelen de acteurs diverse sets. Er kan aangegeven worden hoe lang de vertellingen dienen te duren. Indien er veel kinderen zijn kan er slechts 1 verhaal worden gespeeld, zijn er minder kinderen, dan mogen ze bijvoorbeeld 5 verhalen na elkaar horen. Er is interactie met het publiek.

3. Theatervoorstelling De Griezelbus 1.

Stel je voor, je hebt een busreisje. Maar de bus die voor je stopt, is geen gewone bus. Hij is beschilderd met afbeeldingen van spoken, skeletten en andere vreemde figuren. Op de zijkant staat met grote letters: de Griezelbus. Binnenin de bus is het donker. Als de bus gaat rijden, vertelt schrijver Onnoval griezelverhalen. Eén van de passagiers heeft een akelig geheim… Durf jij in te stappen?
Chauffeur Beentjes helpt de kinderen instappen. Onnoval brengt samen met twee griezelige assistentes verhalen tot leven. Zowel Onnoval als de assistentes transformeren in diverse Griezelbus-personages uit het boek Griezelbus 1 en spelen de theatervoorstelling De Griezelbus 1.

griezelbus-plus800x500

Griezelbus plus

4. Griezelige optocht met de Griezelbus.

Griezelige optocht (bijvoorbeeld tijdens Halloween) met karakters uit de boeken van Paul van Loon met als klapstuk de Griezelbus.

Gedurende een tocht van maximaal 1,5 uur zal de Griezelbus aan het kijkende publiek langs de kant worden tentoongesteld en komen bijvoorbeeld Onnoval, Dolfje Weerwolfje, de miniheks Foeksia en de familie rip voorbij.

5. Griezelworkshop in de Griezelbus

Gedurende een dagdeel gaan de kinderen onder begeleiding van Tante Dora aan de slag met diverse knutselactiviteiten waaruit vooraf een keuze gemaakt kan worden: vingertjes kleien, versier je eigen heksenhoed met kikkers, maak een heksenbezem, leer een griezeldans, bouw de Griezelbus om tot echt spookhuis! De mogelijkheden zijn legio!

6. Griezelbus acteerworkshop voor kinderen, met eindpresentatie

Gedurende een dagdeel leer je griezelig acteren van Onnoval in de Griezelbus en aan het eind van de workshop speel je gewoon zelf een stuk van de voorstelling! Hoe leuk om dat aan je ouders, familie of vrienden te laten zien. Afhankelijk van de groepsgrootte kan de regie uitgebreid worden met tante Dora of een ander personage uit de Griezelbus.

7. Griezelbus Experience

  • Kom het mee beleven, dit megaevent vol superspannende belevenissen. Je stelt zelf de experience samen uit diverse onderdelen waarvan er minimaal 1 gekozen dient te worden.
  • Inbegrepen bij de experience is de aanwezigheid van 2 Paul van Loon karakters: Griezelige aankleding locatie, boekverkoop door plaatselijke boekhandel, Griezeldisco op de plaatselijke locatie of in de bus zelf.
  • Gedurende max. 4 uur.

Voorbeelden van keuzemogelijkheden:

  1. Green screen foto. Ga op de foto voor een green screen en zie jezelf afgebeeld op de voorkant van De Griezelbus 3.
  2. Paul van Loon speurtocht: Kun jij het woord achterhalen? Vind de verstopte boeken van Paul van Loon en verzamel de bijbehorende letters die samen een huiveringwekkend woord vormen. Wie Onnoval het juiste woord influistert krijgt een echte Paul van Loon-oorkonde.
  3. Pijnappelklier. Ga op de stoel zitten van de Pijnappelklier. Laat iemand anders een filmpje maken van jezelf terwijl je opgegeten wordt door de stoel.
  4. Vingertjes kleien met Tante Dora. Leer hoe je vingers kleit en ze doormidden snijdt.

8. Griezeldisco met DJ Beentjes in de Griezelbus

Plotseling begint de radio te spelen… Wie zette hem aan? Waarom gaan de deuren van de bus opeens dicht? Kunnen we er nog wel uit?!

Beentjes komt achter het stuur vandaan en begint te dansen. Er zit niets anders op, dans alsof het je laatste dag is!

9. Filmmiddag in de Griezelbus

  • Films van Paul van Loon worden vertoond in de Griezelbus.
  • Een andere mogelijkheid is dat er zowel in de Griezelbus als in een nabijgelegen filmhuis Paul van Loon-films worden gedraaid.
griezelbus-volwassenen800x500

Griezelbus volwassenen

10. Griezelcoach in de Griezelbus

Speciaal voor volwassenen die vroeger genoten van de verhalen van De Griezelbus organiseert Onnoval een coaching sessie.

Beentjes staat bij de deur van de bus en laat de angsthazen een voor een naar binnen. Onnoval nodigt hem of haar uit om op de beruchte pijnappelklier stoel te gaan zitten.

Daar zit je dan in je eentje, tegenover Onnoval in de duistere Griezelbus… Dankzij de juiste coaching vragen ontdekt Onnoval je grootste angst…

Totale lengte 6 uur. Coaching tijd per persoon is afhankelijk van de drukte.

11. Griezelbus als vergaderlocatie

Wie heeft er geen prachtige herinneringen aan de Griezelbus? Meer dan 25 jaar geleden verscheen het eerste boek. Vele lezers zijn inmiddels volwassen en hebben wellicht een beroep waarvoor regelmatig vergaderd moet worden.  Waar kan het prikkelen van de fantasie tijdens een creatieve brainstorm nu beter gebeuren dan in de Griezelbus?! Tijdens een dagdeel ga je back to basics, terug naar de kern. Terug naar waar fantasie een grote rol speelt…

12. Griezelbus als decor tijdens festivals

De Griezelbus is natuurlijk een plaatje om te zien! Elk festival zal hierdoor een extra dimensie krijgen. Uiteraard blijven de deuren van de bus gesloten tijdens het event. De bus is uitsluitend om naar te kijken en mee op de foto te gaan. Of toch niet…

NEEM CONTACT OP

Stuur ons gerust een berichtje met je vragen. Wij helpen je graag!